Aktiviteiten

Bouw eco-woning Rijnvaert

4 december 2017 - 4 december 2018

De bouw van de woning van Frank en Evelien is gestart. Omdat de woning een kelder heeft is er een stuk dieper uitgegraven. Vervolgens is de fundering gestort. Het open gedeelte wat te zien is op de foto’s is de kelder van de woning.

We delen graag de voortgang met jullie, daarom hierbij een aantal foto’s.

Klik hier voor meer foto's

Bouw eco-woning Rijnvaert

Bouw eco-woning Rijnvaert

Nieuwe visualisaties woning Rijnvaert en start bouw

11 november 2017 - 26 april 2019

Met dank aan Frank Martens(onze opdrachtgever) hebben we nieuwe visualisaties beschikbaar. Bijzonder hoe de beelden echt al een goede echt indruk geven over hoe de woning eruit komt te zien. Net of er foto's gemaakt zijn, maar laat je niet van de wijs brengen de woning bestaat nog niet! Vele uurtjes werk zijn er door Frank in gestoken, met dit als prachtig eindresultaat.

De Rooilijnen zijn uitgezet en de bouw is gestart. Samen met aannemersbedrijf van Bakel zijn we nu aan de slag om Frank en Eveliens droomhuis te realiseren. We willen uiteraard dat er alles net zo mooi of mooier dan de beelden uit komt te zien. 

De woning is gericht op het zuiden om gebruik te maken van de passieve zonne- energie. Natuurlijke materialen zowel binnen als buiten de woning geven de woning een warm maar ook stoer karakter.   

Gegevens:
Kavel oppervlakte 575m2
Kelder 100 m2
Begane grond 157 m2
Verdieping 134 m2
Zolder 15 m2
Energie A++++

Klik hier voor de afbeeldingen

Nieuwe visualisaties woning Rijnvaert en start bouw

Nieuwe visualisaties woning Rijnvaert en start bouw

Nieuwe foto's renovatie naar ecologische woning Schijndel

18 september 2017 - 31 december 2017

Bekijk hier de foto's van de woning in Schijndel, 3 jaar na renovatie. Er heeft nog geen onderhoud aan de gevels plaatsgevonden.

Klik hier voor meer foto's van de renovatie

Nieuwe foto's renovatie naar ecologische woning Schijndel

Nieuwe foto's renovatie naar ecologische woning Schijndel

Bouwvergunning Almere Oosterwold binnen!

8 mei 2017

In eerste instantie was het spannend of de bouwvergunning er op tijd zou komen. Midden februari vroeg de gemeente om aanvullingen. En het plan was om zo snel mogelijk te gaan bouwen. De aanpassingen zijn door ErasmusX en Syneff snel ingediend en nu is dus de vergunning verleend! Alles is dus verlopen zoals plan en iedereen is ontzettend enthousiast.

En nu richting uitvoering!

Klik hier om meer te lezen over het project

Bouwvergunning Almere Oosterwold binnen!

Bouwvergunning Almere Oosterwold binnen!

Actie

8 november 2016 - 8 november 2017

Plannen om ecologisch te gaan bouwen of verbouwen? Een woning, kantoor of uitbreiding ontwerpen? Maak kennis met ons en onze nieuwe manier van denken. Wij vertalen uw wensen, zodat al uw ideeën werkelijkheid worden. Bent u nieuwsgierig naar hoe dat eruit komt te zien? Neem contact met ons op.

ErasmusX staat voor bewust leven en wonen. Hoe doet u dit samen met ons?
1.    We zorgen voor een balans tussen uw manier van wonen en uw natuurlijke omgeving
2.    We zorgen voor verbetering van uw kwaliteit van wonen, werken, spelen en leven
3.    We zorgen ervoor dat u op een gezonde en natuurlijke manier toch comfortabel kunt wonen
4.    Behoud en herstel van onze natuurlijke omgeving zodat onze kinderen er later van kunnen leren en genieten

Erasmus X staat voor natuurlijke en gezonde technische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan goed kunnen ventileren en aangename warme, maar frisse kamers in huis. Laat uw huis de frisse lucht die binnenkomt verwarmen of koelen wanneer het nodig is. Maak gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke gezonde materialen, zodat u ook langer gezond blijft.  Maak gebruik van gratis zon en wind, want die zijn er altijd. Gebruik water en geef het ook onaangetast terug aan de natuur. Compenseer wat je gebruikt in je omgeving. Denk hierbij aan grond en materialen.

Actie
Investeert u samen met ons in een mooie toekomst? Erasmus X wil een deel teruggeven aan de natuur. 10 procent van alle opdrachten worden geïnvesteerd in duurzame energie/toepassingen. U kunt daarbij denken aan zonnepanelen, of een financieel deel van een installatie of een windmolen op eigen terrein of CO² reductie. 

Rekenvoorbeeld: totale opdracht: 20.000 euro.  10 procent is 2000 euro en dit bedrag wordt geïnvesteerd in bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze investering krijgen u en onze natuur van ons cadeau!

Neem nu contact met ons op via onze contactpagina.

Naar onze contactpagina

Actie

Actie

Duurzaam en ecologisch bouwen

6 oktober 2016

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan uw woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale aanpak waarbij je bewust en vooraf keuzes maakt.

Erasmusx is ervan overtuigd dat iedereen openstaat voor deze aanpak alleen mag het niet te koste gaan van het comfort. Wat ons betreft is een duurzaam huis comfortabel, behaaglijk en vooral prachtig om te zien. Daarnaast is het mogelijk om flink te besparen op je energiekosten. Door de invoering van het nieuwe energielabel zal de waarde van een duurzame woning alleen maar stijgen.
De bouw begint bij een duurzaam ontwerp waar bijvoorbeeld middels zongericht bouwen de passieve zonne-energie optimaal wordt benut. Verder kun je denken aan isolatievoorzieningen met een hoge isolatie-waarde om de stookkosten te drukken. energiezuinige cv-installatie en/of toepassing van zonnepanelen en andere energie winnende of -besparende installaties. Maar u kunt nog veel verder gaan door bijvoorbeeld duurzame apparaten te installeren zoals een warmtepomp, de keuze is aan u! Verder kunt u water besparen door het hemelwater op te vangen, én mischien wel zelf zuiveren via een rietveld in je tuin. Kortom u kunt uw woning volledig optrekken volgens een duurzame en/of energie-efficiënte bouwtechniek. Per woning of plan zijn er legio mogelijkheden om je leefomgeving te verduurzamen.

Duurzaam en ecologisch bouwen

Duurzaam en ecologisch bouwen

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)!

6 oktober 2016

Met de ISDE kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken.

Waarom deze subsidie?
De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.
De meerjarige regeling  is geopent op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt.

Hoeveel subsidie is er?
In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)!

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)!

Extra Isoleren?

1 oktober 2016

We genieten nog even van het aangename oktober-zonnetje, maar de winterse kou komt er onherroepelijk aan. En dan komt ook de isolatie van ons huis weer aan de orde. Goede isolatie betekent meer comfort, een lagere energierekening en minder druk op het milieu.

Om het energieverbruik van een bestaande woning naar beneden te brengen is de eerste stap betere isolatie. De investering in isolatie levert nog steeds het beste rendement op ten opzichte van andere verbeteringen aan de woning. Dus zit je bijvoorbeeld te denken aan zonnepanelen of een warmtepomp, ga dan eerst na of je woning voldoende is geïsoleerd. Is de woning bijvoorbeeld al voorzien van dubbel glas? En hoe zit het met de isolatie van de muren van het huis en kieren en tocht? Bij oudere huizen is hier namelijk een behoorlijke winst te behalen. Wij willen bij het isoleren wel onze 'groene huid' behouden. We vinden het zelf niet aangenaam om een plastic jas rond te lopen en een huis vraagt daarom ook voor fijne natuurlijke isolatiematerialen die het huis een aangenaam gevoel geven. We kijken graag naar een oplossing zodat u comfortabel de winter in kunt gaan!

Extra Isoleren?

Extra Isoleren?

Ontwerp Buitenplaats 'de Schootse Eik'

15 december 2015

Buitenplaats 'De Schootse Eik', ligt aan de rand van de bebouwde kom van de gemeente Schijndel. Gastvrijheid komt tot uitdrukking in de Bed & Breakfast faciliteit. Wie voorbij rijdt herkent mogelijk het aanzicht van een historische stal langs een langgevel boerderij. Als je het terrein betreedt en de beboste gevel van de 'stal' aanschouwt, word je verrast door een schouwspel van hoogstaande ecologische bouwstijl en moderne luxe. Het gebouw biedt de gasten veel privacy en is van alle gemakken voorzien. Je kunt kiezen uit verschillende sfeervolle gemeenschappelijke ruimten en terrassen om heerlijk ontspannen. Zowel binnen als buiten kun je tot rust komen bij de warmte van de open haart. In het gebouw worden ook cursussen gegeven worden door PK2 Selfmanagement: bewustzijnsverbreding en het ontwikkelen van persoonlijke talenten voor het bedrijfsleven. Het doel is een hogere focus op het welzijn. Logisch vinden zij, want arbeid wordt geleverd door mensen en mensen presteren alleen optimaal wanneer zij zich optimaal voelen. Dit gedachtengoed is de basis voor waardigheid, universele levenskracht, inzicht en begrip.
De faciliteit is voorzien van isolerende materialen op vloer, wand en dak. Ook wordt gebruik gemaakt van passieve en actieve zonne-energie, zoals voorverwamde ventilatie en natuurlijke ventilatie. En wordt er gedacht aan zonnepanelen, collectoren, wand- en vloerverwarming.

Leuk om te weten: De naam 'Schootse Eik' is afgeleid van deze waardevolle boom: Skinlo - in de oudste vorm van de naam Schijndel - betekent bast van de eikenbast. De bast van de eikenboom werd geoogst voor het looien van leer. Schoote of -schoot als toponiem is mogelijk afgeleid van het Germaans: skauta, wat een 'beboste hoek hoger land uitspringend in moerassig terrein' betekende. Wie goed kijkt herkent tot op de dag van vandaag de oorsprong van de naam van deze buitenplaats en de rijke historie van dit gebied.     
De eik behoort tot de meest waardevolle bomen uit de Nederlandse geschiedenis. Die waarde is in ecologische vorm te vinden. Parallel daaraan echter ook in de veelheid in symbolische betekenissen in onze cultuurhistorie. De eik staat symbool voor gastvrijheid, huisvesting, universele levenskracht, waardigheid, inzicht en begrip. Hoe divers de symboliek ook lijkt, al deze betekenissen zijn van toepassing op 'Buitenplaats de Schootse Eik'.           

Klik hier voor meer foto's

Ontwerp Buitenplaats 'de Schootse Eik'

Ontwerp Buitenplaats 'de Schootse Eik'

Ontwerp Bed & Breakfast Vinkel

26 november 2015 - 30 november 2015

In 2007 hebben Monique en en Marcel een bestaande woning in Vinkel omgetoverd tot duurzaam paradijsje. Voortdurend speurden ze met de architecten Edward Erasmus en Rens Pijnenborg naar de meest duurzame opties qua bouwtechnieken, materialen en energievoorziening. De houtskelet woning is onder andere voorzien van een groendak,  wandverwarming, hennepisolatie en een houtvergassingsketel voor de verwarming en wamwatervoorziening in huis.

In 2015 besloten ze nog eens contact op te nemen met ErasmusX en Archi Service voor een ontwerp van een Bed en Breakfast.

Klik hier voor meer info

Ontwerp Bed & Breakfast Vinkel

Ontwerp Bed & Breakfast Vinkel

Nationale Duurzame Huizen Route

7 november 2015 - 14 november 2015

Er was grote belangstelling voor de Duurzame Huizen Route op 7 en 14 november! Zowel het aantal deelnemers als het aantal huiseigenaren is enorm gegroeid. Verspreid over heel Nederland waren er meer dan 500 huizen te bezoeken. Tijdens een bezoek was er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de huiseigenaren.

Lees over de ervaringen met ecologisch bouwen!

Klik hier

Start bouw eco-strobalen woonhuis in Wijbosch

30 mei 2015 - 30 mei 2016

Op zaterdag 30 mei gaat officieel de eerste schep de grond in van het strobalen huis van de familie Simons in Wijbosch!

Omdat het huis niet van steen wordt gebouwd, zal "de eerste steen" niet heel toepasselijk zijn. Daarom starten ze met "de eerste schep". Natuurlijk zijn er al veel scheppen in de grond geweest, maar deze schep gaat echt om de bouw van het nieuwe huis.

Klik hier voor meer info

Start bouw eco-strobalen woonhuis in Wijbosch

Start bouw eco-strobalen woonhuis in Wijbosch

ErasmusX presenteert eco mantelzorg bijwoning op Seniorenbeurs Odendael

11 april 2015 - 12 april 2015

In Odendael werd afgelopen vrijdag en zaterdag alweer voor de vijfde keer de seniorenmarkt gehouden. Ruim dertig, overwegend Rooise bedrijven en instellingen lieten bewoners en andere belangstellenden kennismaken met producten en diensten die zij aanbieden. Vaak gericht op de doelgroep 55-plus, maar zeker niet uitsluitend voor deze consumenten.

Klik hier voor meer info

ErasmusX presenteert eco mantelzorg bijwoning op Seniorenbeurs Odendael

ErasmusX presenteert eco mantelzorg bijwoning op Seniorenbeurs Odendael

Ons nieuwe ECO-huis in Wijbosch

11 februari 2015 - 12 februari 2015

Marleen en Peter Simons gaan in Wijbosch een huis bouwen van hout, strobalen en leem. Low-tech, energie-zuinig, onafhankelijk, zongericht, milieuvriendelijk, gifvrij en toch comfortabel!

Edward Erasmus heeft samen met Sjap Holst deze wervend bio ecologische woning ontworpen in Wijbosch. De woning is voorzien van bio-eco-isolatie en voorzien van natuurlijk stucwerk. Ook wordt er gebruik gemaakt van enkel ecologische materialen, zoals rondhout, strobalen en leem. Het ontwerp van de woning is organisch en dynamisch van opzet. De woning is gericht op het zuiden om maximaal gebruik te maken van passieve zonne-energie en van volledig natuurlijke ventilatie. Ook zijn zonne-collectoren aangebracht. De woning van van klasse A++++. De woning heeft een prettig leefklimaat dat gezond is voor de bewoners.

Volg de ontwikkelingen van het nieuwe ECO-huis van Marleen en Peter Simons

Ons nieuwe ECO-huis in Wijbosch

Ons nieuwe ECO-huis in Wijbosch

Familiekavels in Almere Poort

9 november 2014 - 12 november 2014

Heeft u weleens gedacht aan een familiekavel? Een stuk grond waarop u samen met familieleden uw woning bouwt?

Klik hier voor meer foto`s

Familiekavels in Almere Poort

Familiekavels in Almere Poort

Architect Edward Erasmus

26 oktober 2014

Interview ErasmusX bij Eco-logisch.nl

Een van de laatste projecten die hij onder zijn hoede had, waren de houten, eco splitlevel woningen in  Almere die hij ontwierp en bouwde in opdracht van HIB Nederland: “Dat is echt revolutionair. De houten bouwstenen van HIB zijn gevuld met het afval van het materiaal waarmee de woning gebouwd wordt: zaagsel en houtsnippers worden gemengd met kalk en leem.” En verder is de woning natuurlijk gebouwd volgens de principes van het bio-ecologisch bouwen: een gezonde ventilatie, een hoge isolatie, waterrecycling en warmteterugwinsystemen voor bijvoorbeeld de douche. “Nog een voordeel: je kunt hem zo uit elkaar halen en ergens anders neerzetten. Deze woning hebben we in een maand neergezet.”

En waar die X uit ErasmusX nou vandaan komt? Erasmus moet lachen: “Dat staat  symbool voor de vermenigvuldiging van activiteiten zoals samenwerking, projectondersteuning en advies, maar het kan natuurlijk ook een zoen zijn, de eerste onbekende grootheid of gewoon ruimte x milieu.”

Tip van ErasmusX: 

Wees bewust van wat je aan het doen bent. Laat je niet iets voorschrijven zonder te weten hoe je het moet toepassen. Eerst vragen stellen en zoeken naar informatie: op internet is tegenwoordig bijna alles te vinden over bio-ecologisch bouwen. Je kunt je natuurlijk ook laten voorlichten door experts als Eco-Logisch; veel materiaal dat ik gebruik komt bij hen vandaan.
Klik hier voor meer info

Architect Edward Erasmus

Architect Edward Erasmus

GREENskin

20 oktober 2014

Eco-Dynamisch Ontwerpen betekent het koppelen van de architectuur met de dynamiek van het natuurlijke systeem. ErasmusX zoekt samen met de opdrachtgever en aannemer naar kansen voor huis en omgeving. Welke oplossing past het best bij de lokale situatie en de eisen pakketten? Het doel is het realiseren van zoveel mogelijk positieve effecten op de leefkwaliteit een lage of geen belasting aan het milieu. ErasmusX werkt o.a. met natuurlijk eventilatie, natuurlijke duurzame materialen.


Eco-Dynamisch Ontwerpen creëert architectuur met een meerwaarde voor de omgeving daar waar de normale maatregelen hooguit negatieve effecten compenseren.
https://twitter.com/groenehuid
Klik hier voor meer foto`s

GREENskin

GREENskin

Ontwerp Homerus Kwartier

10 oktober 2014 - 12 november 2014

Acht verschillende architectenbureau voor de visualisatie van de diverse particuliere bouwopgaves in Homeruskwartier. ErasmusX ook!

Vraag gemeente Almere:

Om geïnteresseerde PO’ers beter zicht te geven van de mogelijkheden op de nog onverkochte bungalowkavels stellen wij het op prijs indien u een wervend ontwerp zou willen maken, die de mogelijkheden van dit type kavel laat zien. In de bijlage vindt u het kavelpaspoort. Concreet hebben wij de vraag of u voor deze bungalowkavel wilt visualiseren hoe deze zich door een meergeneratie-gezin laat gebruiken. De kavel mag namelijk worden gesplitst.

Het ontwerp moet twee volwaardige woningen tonen, terwijl het tegelijkertijd de uitstraling heeft van één grote woning. De visualisatie bestaat uit een maquette die wij in het informatiecentrum willen plaatsen.

ErasmusX heeft dit wervelend ontwerp voor 2 woningen gemaakt. Die kunnen weer 4 woningen worden. De woningen hebben 1 centrale entree, die toegang geeft tot een atrium. Elke woning heeft een voordeur in het atrium.

Gegevens kavel:
Kavel HKO438 oppervlakte 733m2
Beganegrond 116 m2 per woning
Verdieping 58 m2 woning
Veranda 18m2 per woning
Energielabel A++++

Klik hier voor meer foto`s

Ontwerp Homerus Kwartier

Ontwerp Homerus Kwartier

Oplevering renovatie tot eco woning in Schijndel

26 september 2014 - 2 november 2014

Eco Kenmerken renovatie:

De woning is volledig gerenoveerd van binnen en buitenvan een F klasse naar een A+++. De woning maakt gebruik van natuurlijkeventilatie toevoer en afvoer. Dus geen vervelend gezoem. Passieve zonne-energieop het zuiden zonder oververhitting. Aan de buitenzijde geïsoleerd methoutvezelplaten die ook koelen in de zomer, maar goed isoleren in de winter.Alle koudebruggen zijn nu geïsoleerd. Zonnepanelen. Eco stucwerk voorzien vannanotechnologie en vuil afstotend. De komende 10 jaar hoeft er niet geschilderdte worden. Hybride eiken en Lariks kolommen. Laag verwarmingssysteem. En zo nogmeer toepassingen er voor zorgen dat er een gezond binnenklimaat ontstaatKlik hier voor meer foto`s

Oplevering renovatie tot eco woning in Schijndel

Oplevering renovatie tot eco woning in Schijndel

HIB system

1 augustus 2014 - 12 november 2014

The HIB-System is a virtually problem free self-build system. The blocks are easily handled without the need for expensive lifting devices and lock into each other in a “Lego” style operation which achieves a very quick assembly time. Either part or total self build options give the potential for money saving.tabiel waardoor er zeer snel, laag na laag en vele verdiepingen hoog, gebouwd kan worden.

HIB system

HIB system

Onwerp woning Schijndel

14 juli 2014 - 12 november 2014

Begin ontwerp Buitengebied Schijndel

Onwerp woning Schijndel

Onwerp woning Schijndel

Ontwikkeling Eco vakantie woningen Winterberg. (Duitsland)

4 mei 2014 - 16 oktober 2014

Ontwikkeling Eco vakantiewoningen en appartementen in het mooie plaats Winterberg (Duitsland). Dit ontwerp in samenwerking met Renz Pijnenborgh, Archi Service uit Den Bosch.

Klik hier voor meer foto`s

Ontwikkeling Eco vakantie woningen Winterberg. (Duitsland)

Ontwikkeling Eco vakantie woningen Winterberg. (Duitsland)

Zuiver Ecologie

24 september 2011 - 16 oktober 2014

Zuiver Ecologie

Zuiver Ecologie

ErasmusX
Lidwinahof 81
5481 HL Schijndel
BTW: NL 1610.05.202.B01
KvK: 17233240


Tel: +31 617292876
contact@erasmusx.com