In Almere is het project landelijk wonen gestart. Oosterwold bevindt zich in het buitengebied van Almere in de omgeving van Almere-Hout. Het is een bosrijke locatie met weiden en akkers. In dit gebied  zal een organische- en zelfvoorzienende woonwijk ontstaan. De bewoners bepalen zelf hoe het gebied er uit komt te zien, wat uniek is in Nederland.


In deze twee woningen komen twee jonge gezinnen te wonen. De gezinnen kennen elkaar doordat de mannen dezelfde hobby hebben. De twee gezinnen zijn vrienden geworden en hebben samen een bouwkavel gekocht. Op de kavel mag een totale woonoppervlakte van 210 m2 gebouwd worden. De twee woningen hebben daarom ieder een woonoppervlakte van 105 m2. ErasmusX heeft in de ontwerpfase drie ontwerpen gepresenteerd. Uiteindelijk is er gekozen twee verschillende ontwerpen.   

De gezinnen willen graag in de natuur wonen, iets terug geven aan de aarde en zorgen voor een gezonde toekomst voor de kinderen. De woningen zijn dan ook ontworpen om er zelfvoorzienend in te wonen. Er is geen aansluiting van elektriciteit of gas nodig. De woningen maken gebruik van waterzuivering door middel van rietveld zuivering. Samen met Chris Postma kijkt ErasmusX naar de installatie.

Gegevens:
Kavel oppervlakte 8546 m2
Begane grond 70 m2
Verdieping 35 m2

Energielabel A++++
" />

Nieuwe projecten

Bio-ecologische woningen Almere Oosterwold