Integraal Duurzaam

Ecologie is economie

Hoe weegt de investering zich af tegen het terugverdienen? Wat is de terugverdientijd en wat kunt u het beste als eerste aanpakken? Er zijn verschillende mogelijkheden om de energieprestatie van uw woning te verbeteren. Slim bouwen is belangrijk. Naast besparing in geld hebben ecologische bouwmaterialen ook voordelen op het gebied van gezond wonen.

Installatie

U kunt kiezen voor een nieuwe installatie (bijvoorbeeld een warmtepomp), maar hoe houdt het gebouw zijn energie vast? Zitten er mogelijk nog ‘lekken’ in de woning waar de warmte kan wegstromen? Dan is het wellicht beter om daar eerst naar te kijken.

Isolatie

Hoe zit het met de isolatie van de woning? En als u gaat isoleren, welk materiaal kiest u? Piepschuim heeft een isolerende eigenschap, echter kan in de zomer de opwarmen tot wel 95 graden. Het duurt daarbij 3 dagen voordat de piepschuim deze warmte heeft losgelaten. In de zomer heeft u daarbij een airco nodig, die natuurlijk stroom verbruikt. U kunt ook op een slimme manier isoleren met organisch materiaal. Organisch materiaal heeft de eigenschap dat het de warmte sneller loslaat.   

Ligging van het gebouw

Daarnaast kijken we naar de ligging van het huis ten op zichtte van de zon. Het kan zijn dat de noord-gevel meer of op een andere wijze geïsoleerd moet worden dan de gevel aan de zuidzijde. Door te kijken naar de ligging kan er optimaal gebruikt worden van warmte en het licht van de zon.

ErasmusX geeft u graag op maat advies in de verschillende toepassingsmogelijkheden. We hebben kennis over verschillende (nieuwe) installaties en de daaraan gekoppelde installatiesystemen. Daarnaast bezitten we kennis op het gebied van zonnepanelen, isolatie- en bouwmaterialen. U bent welkom op ons bureau om kennis te maken met verschillende materiaalsoorten en toepassingsmogelijkheden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then