Eco spiltlevel woning in Almere

Realisatie

Bouw

Ontwerp

Opdracht

Basil houdt van modern en strak. Annelies is meer gecharmeerd van ronde en knusse vormen. Het uiteindelijke ontwerp is dan ook een combinatie van beide voorkeuren. Annelies: "Het is een strak ontwerp van architect Edward Erasmus en ons, met een rond rieten dak. Je ziet echt dat allebei de stijlen erin verwerkt zijn" Omdat zij de eerste waren die met de houten bouwstenen gingen bouwen, was er veel aandacht van de pers. Wethouder Adri Duivesteijn legde de eerste houten steen en tot schrik van Basil en Annelies stond tien dagen later de huls van hun huis al op de kavel. Behalve de houten basis is er voor meer duurzame oplossingen gekozen. Basil: "Voor de isolatie is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en we hebben per ongeluk voor een slimme oplossing gekozen. Onze tuin grenst aan het water en we wilden vanuit de woonkamer een zo gelijk mogelijke aansluiting op dat water. Daarom kozen we voor het gedeeltelijk ingraven van ons huis, zo`n 1.30 meter onder de grond, waardoor dit mogelijk was. Uiteindelijk blijkt dat we met deze maatregel ons huis extra geïsoleerd hebben. Geweldig toch!"

Specificaties

Circulaire Architectuur
Integraal Duurzaam
Energie Neutraal