Eco-woning Rijnvaert Oegstgeest

Realisatie

Bouw

Ontwerp

Opdracht

Deze droomwoning is gelegen aan de Rijn en heeft een privéplaats voor een boot. Omdat de opdrachtgevers graag meer buiten wilden gaan leven is de woning voorzien van een grote dak-overstek, waaronder zij uitkijken over de Rijnvaert. De ruimtes hebben een speels uiterlijk; vanuit de zitkamer kun je naar de eerste verdieping kijken. Wanneer je naar boven kijkt vanuit de zitkamer zie je de constructie van de woning en de balustrade die naar de masterbedroom leidt.

De woning is gericht op het zuiden om gebruik te maken van de passieve zonne- energie. Natuurlijke materialen zowel binnen als buiten de woning geven de woning een warm maar ook stoer karakter.  De rieten kap heeft naast de muren een goede isolatiewaarde. De buitenmuren zijn aan de buitenkant voorzien van houtvezel platen en stucwerk. De gezonde houtvezelplaten zorgen dat de woning kan ademen. En de platen houden de warmte op een andere manier vast.

Een warmtepomp zal de volledige woning voorzien van warmte. Er is geen gasaansluiting meer. De open haard in de woonkamer geeft de mogelijkheid de warmte te 'boosten', voor in het geval je het huis snel warm wil hebben. De karakteristieke woning is volledig onderkelderd.


Gegevens:
Kavel oppervlakte 575m2
Kelder 100 m2
Begane grond 157 m2
Verdieping 134 m2
Zolder 15 m2

Energie A++++

Specificaties

Circulaire Architectuur
Integraal Duurzaam
Energie Neutraal
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then