Ontwerp Homerus Kwartier Almere

Design

Meer afbeeldingen (3+)

Acht verschillende architectenbureau voor de visualisatie van de diverse particuliere bouwopgaves in Homeruskwartier. Zo ook ErasmusX!
Vraag gemeente Almere:

"Om geïnteresseerde PO’ers beter zicht te geven van de mogelijkheden op de nog onverkochte bungalowkavels stellen wij het op prijs indien u een wervend ontwerp zou willen maken, die de mogelijkheden van dit type kavel laat zien. In de bijlage vindt u het kavelpaspoort. Concreet hebben wij de vraag of u voor deze bungalowkavel wilt visualiseren hoe deze zich door een meergeneratie-gezin laat gebruiken. De kavel mag namelijk worden gesplitst.

Het ontwerp moet twee volwaardige woningen tonen, terwijl het tegelijkertijd de uitstraling heeft van één grote woning. De visualisatie bestaat uit een maquette die wij in het informatiecentrum willen plaatsen."

ErasmusX heeft dit wervend ontwerp voor 2 woningen gemaakt. Die kunnen weer 4 woningen worden. De woningen hebben 1 centrale entree, die toegang geeft tot een atrium. Elke woning heeft een voordeur in het atrium.

Gegevens kavel:
Kavel HKO438 oppervlakte 733m2
Beganegrond 116 m2 per woning
Verdieping 58 m2 woning
Veranda 18m2 per woning
Energielabel A++++

Specificaties

Circulaire Architectuur

Circulaire Architectuur

Integraal Duurzaam

Integraal Duurzaam

Energie Neutraal

Energie Neutraal

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then