Ontwerp Schootse Eik Schijndel (Schootsestraat)

Design

Meer afbeeldingen (11+)

Dit ontwerp genaamd "Buitenplaats De Schootse Eik", ligt aan de rand van de bebouwde kom van de gemeente Schijndel (Schootsestraat). Gastvrijheid komt tot uitdrukking in de Bed & Breakfast faciliteit. Wie voorbij rijdt herkende mogelijk het vroegere aanzicht van een historische stal langs een langgevel boerderij.

Het gebouw biedt de gasten veel privacy en is van alle gemakken voorzien. Je kunt kiezen uit verschillende sfeervolle gemeenschappelijke ruimten en terrassen om heerlijk ontspannen. Zowel binnen als buiten kun je tot rust komen bij de warmte van de open haard. In het gebouw kunnen cursussen gegeven worden.
De faciliteit is voorzien van isolerende materialen op vloer, wand en dak. Ook wordt gebruik gemaakt van passieve en actieve zonne-energie, zoals voorverwamde ventilatie en natuurlijke ventilatie. Het ontwerp is voorzien van zonnepanelen, collectoren, wand- en vloerverwarming. 

Leuk om te weten: De naam 'Schootse Eik' is afgeleid van deze waardevolle boom: Skinlo - in de oudste vorm van de naam Schijndel - betekent bast van de eikenbast. De eik behoort tot de meest waardevolle bomen uit de Nederlandse geschiedenis. Die waarde is in ecologische vorm te vinden. Parallel daaraan echter ook in de veelheid in symbolische betekenissen in onze cultuurhistorie. De eik staat symbool voor gastvrijheid, huisvesting, levenskracht, waardigheid, inzicht en begrip.

Specificaties

Circulaire Architectuur

Circulaire Architectuur

Integraal Duurzaam

Integraal Duurzaam

Energie Neutraal

Energie Neutraal

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then