Scheifelaar Veghel

Realisatie

Ontwerp

Opdracht

Licht, ruimtelijk, niet te groot, maar wel knus en toegankelijk, dat zijn de uitgangspunten voor dit ontwerp. Het is ruimtelijk wonen, door hoge ruimtes in het leefgedeelte. Vanuit de woonkamer, eetkamer en keuken en hoofdslaapkamer kijk je tot aan het dak. Er is veel glas aan de achterkant en in de leefruimtes, wat zorgt voor veel lichtinval in de woning. Vanuit de vide kijk je naar de tuin, woonkamer, eetkamer en keuken. De ruimte bij de trap boven is in te richten als werkruimte.

Je kunt beneden wonen, doordat alle voorzieningen beneden zijn geplaatst. Levensbestendig wonen, maar een ander voordeel is ook dat het goedkoper te bouwen is, omdat het leidingwerk e.d. alleen beneden aangelegd wordt. Het huis is ontworpen om snel te laten bouwen. Het huis is ook geschikt voor bijvoorbeeld jonge gezinnen, zo kan de bijkeuken ook als babykamer ingericht worden. We kunnen met u kijken naar de mogelijkheden.

De woning maakt gebruik van de zon en de ligging van de kavel. Zo is de achtergevel met het glas gericht op het zuiden. Daarnaast zijn er veel organische materialen toegepast voor een gezond binnenklimaat.

De Scheifelaar ligt aan de rand van Veghel en er zijn nog een aantal kavels te koop. Dichtbij het centrum als het buitengebied. Het zijn langgerekte kavels, met aan de voorkant groen en aan de achterkant een diepe tuin.

Specificaties

Circulaire Architectuur
Integraal Duurzaam
Energie Neutraal
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then