Van bedrijfshal tot modern woonhuis Rijen

Realisatie

Bouw

Ontwerp

Opdracht

In dit voormalig bedrijfspand werd aan leerlooierij gedaan. Voor ErasmusX de uitdaging dit gebouw transformeren tot een moderne-, ecologische- en duurzame woning. Met veel waardering voor het oude pand hebben we dit ontwerp gemaakt. De constructie en vorm van het gebouw zijn daarom behouden. Naast wonen zal er ook antiek verkocht gaan worden. Een woonwens van de opdrachtgevers is meer lichtaanval aan de zijkant van de woning. Echter op de erfgrens mag er geen ramen geplaatst worden. We hebben daarom de zijgevel iets naar binnen geplaatst, waardoor de constructie zichtbaar wordt. De constructie aan de buitenkant geeft tegelijkertijd de industriële uitstraling waar de nieuwe bewoners naar op zoek zijn.

Het gebouw wordt aan de buitenkant geïsoleerd met ecologische houtvezelplaten en zal daarna worden afgestuct. Op het dak komen zonnepanelen. Een warmtepomp gaat de woning voorzien van warmte.

Specificaties

Circulaire Architectuur
Integraal Duurzaam
Energie Neutraal
a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then